Kakvo će vrijeme biti sutra?

Fena
Kakvo će vrijeme biti sutra?
Pixabay / Ilustracija

U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Lokalni pljuskovi su mogući u centralnim, istočnim i jugozapadnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i zapadu Hercegovine, ponegdje praćeni grmljavinom. Vjetar će biti slab, u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini zapadni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 12 do 17, na jugu od 16 do 21, a dnevne od 26 do 32 stepena.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Mogući su lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Dnevna temperatura iznosit će oko 29 stepena.

U Bosni i Hercegovini danas prijepodne je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a poslijepodne je došlo do razvedravanje u većini područja zemlje.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 15 stepeni, Kupres 22, Goražde, Ivan-sedlo 24, Drvar i Livno 26, Sokolac 27, Bihać, Neum i Sanski Most 28, Bugojno 29, Prijedor, Sarajevo i Trebinje 30, Banja Luka, Mostar, Stolac i Čapljina 31, Gradačac 32, Srebrenica, Zenica i Goražde 33, Tuzla i Zvornik 34, Bijeljina i Doboj 35 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Prijepodnevni sati u subotu će biti nešto ugodniji, dok će u drugom dijelu dana visoke temperature i južno strujanje uzrokovati tegobe poput nervoze, dekoncentracije i malaksalosti.

S obzirom na to da je moguća tropska noć u pojedinim dijelovima zemlje, usljed manjka svježine za očekivati je probleme sa snom. Neophodno je reducirati boravak na otvorenom i izbjegavati duže izlaganje suncu, a učesnicima u saobraćaju sugeriše se opreznija vožnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije