Kakvo će vrijeme biti narednih dana?

Radiosarajevo.ba
Kakvo će vrijeme biti narednih dana?
Pixabay / Ilustracija
Poslijepodne ili krajem dana, umjeren razvoj oblačnosti, može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar, slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 17 do 23, na jugu do 25

U nedjelju, 8. maja, umjereno oblačno. U većem dijelu BiH se očekuju pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 8 do 13, a dnevne od 17 do 23 stepena.

U ponedjeljak, 9. maja, jutro sunčano. U ostatku dana postepeno naoblačenje. Poslijepodne u centralnim, istočnim i sjeverozapadnim područjima Bosne očekuju se pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 20 do 26 stepeni.

U utorak, 10. maja, u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne slaba kiša mjestimično. Poslije podne kiša se očekuje u većem dijelu Bosne. Prema kraju dana prestanak padavina i razvedravanje. U Hercegovini, prijepodne, pretežno oblačno vrijeme, a poslijepodne razvedravanje. Jutarnje temperature od 8 do 14, a dnevne od 17 do 23 stepena.

U srijedu, 11. maja, pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne slabe kiše može biti ponegdje na istoku i sjeverozapadu Bosne. Poslijepodne ili u večernjim satima kiša u većini područja. Jutarnje temperature od 8 do 14, a dnevne od 20 do 26 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije