Kakvo će vrijeme biti prvog dana vikenda

Fena
Kakvo će vrijeme biti prvog dana vikenda
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
U Bosni i Hercegovini sutra stabilno vrijeme.

Krajinu, sjever i sjeveroistok zemlje prekrivat će niska oblačnost. Po kotlinama u centralnom i istočnom dijelu Bosne bit će dugotrajna magla. U Hercegovini, zapadnom dijelu Bosne i na planinama veći dio dana pretežno sunčano. Poslijepodne se očekuje povećanje oblačnosti sa zapada. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka između -8 i -3, a na jugu zemlje od -1 do 5 stepeni. U područjima s dugotrajnom maglom i niskom naoblakom najviša dnevna temperatura od -4 do 0 stepeni. Najviša dnevna temperatura u sunčanim krajevima između 4 i 9, na jugu zemlje od 11 do 15 stepeni.

U Sarajevu će sutra biti magla. Jutarnja temperatura zraka oko -7, a najviša dnevna zraka oko -3 stepena.

Danas je niska naoblaka prekrivala Krajinu, sjever i sjeveroistok zemlje. Po kotlinama u centralnom i istočnom dijelu Bosne dugotrajna magla. U Hercegovini, zapadnom dijelu Bosne i na planinama je bilo pretežno sunčano vrijeme.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica, Bugojno i Sarajevo -4, Bihać i Tuzla -3, Banja Luka, Bijeljina, Gradačac, Jajce, Prijedor, Sanski Most i Zenica -2, Doboj, Srebrenica i Zvornik -1, Drvar 0, Ivan-sedlo 1, Sokolac 7, Livno 11, Mostar i Trebinje 16 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije