Kakva nas zima čeka, ima li BiH dovoljno ogrjeva? Ovo su nove cijene nakon zabrane o izvozu

/ Komentari (9)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Ma stavljaj cijenu koju hoces, zaboli me...

Mene neces zahebat, ne znam koga hoces, ali mene neces... Sjedim u dva dzempera kapa na glavi, a svakih sat malo sklekova, zgibova, cucnjeva i mozes mi napuhat pod rep kad ja kazem sad, ai NE PRIJE! Kupit cu ti crtz tvoj precjenjeni ogrjev, hahahaha... :))) prodavaj ga djuturumima metuzalemima :)!

Potvrdjeno iz iskustva. Stan 54 m2 grijem sa 2,5 kW ra 300KM godisnje

Svi koji zive u stambenim zgrsdama trebaju instalirati TOPLOTNE PUMPE IVERTORNE. Najvazniji parametri su snaga(kW) i najniza radna temperatura sredine. Za dvosoban stan u Sarajevu je dovoljno 3,5kW ( stanovi u sredini zgrade i manje) i najniza temperatura zraka do-28C, dobra izolacija objekta i vanjska stolarija. Potrosnja el energije je finansijski mnogo manja od centralnog grijanja, grijanja na plin ili drva. Nema zagadjenja zraka. Nema plamena i luga. Sve na daljinski upravljac kao kod TV.

Potvrdjeno iz iskustva. Stan 54 m2 grijem sa 2,5 kW ra 300KM godisnje

Unutarnju jedinicu postavitu u hodnik da toplotu distribuira u SVE prostotije. Ukljuci se u oktobru a iskljuci u aprilu ili maju. Temperatura u stanu oko 23C. Grije i danju i nocu. Sama se prilagodjava vanjskoj temperaturi. Pri temperaturi iznad 0C od 1kWh el energije proizvede 3 do5 kWh toplote. Pri vrlo niskim temperaturama efikasnost opada na kWh toplote za kWh el energije. Za Sarajevo treba kupovati nordijske (ne norveske!) toplotne pumpe koje rade i do -35C

Maksimalan

Ne zna se ko je veci lopov, ovi sto proizvode pelet ili ovi sto prodaju drva, fujjj

Seljacka

Masina za pelet 3500-6000 KM. Isplati se u prvoj godini ako je nabavis zajedno sa komsijama i izbacite iz matematike parazite. Ali ne bi seljak kod nad zasukao rukave, navikao na tekucu vodu. A grije de 24/7 hoda u gacama i potkosulji i nece fasada da se stavi.

Ja

*** , zabranite izvoz zastalno, gdje to ima cjena peleta i naša primanja. Ravnate se s Njemačko itd. Bagro jedna lopovska. Daleko ste vi od EU ,vidjeli zaradu vani i sad drž. Ukratko mrš.

Sojic

Ukradena drva a cijena svjetska...

Sojic

Sta ceka policija sto ne hapsi ove lopove...

Elvir

Jeb.. vam pelet mater, dusu bi uzeli kada bi mogli, i ovo malo nas ce otici vani, pa cete kur... ista vise prodavati

/ Najnovije