! / Kako su Dodik i Trivić zaratili zbog 100 maraka: Ko je histerični izdajnik i uzurpator...

16. 05. 2022. u 21:11:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Histerija i bijes Milorada Dodika, agenta hrvatskih službi, pokazuju paniku u kojoj se ta individua nalazi, poručila je Jelena Trivić, potpredsjednica PDP i kandidatkinja opozicije za funkciju predsjednicu Republike Srpske.

"Panika je izazvana mojom kandidaturom za predsjednicu RS, kao i mojim ukazivanjem na njegove prevarantske pokušaje obmane naroda koji on više ne može, kao do sada, lagati i žrtvovati za one kojima služi", poručila je Trivić reagujući na Dodikovu raniju objavu na Twitteru.

Dodik je nazvao Trivić “Marinikom Tepić Republike Srpske” i naveo da su “histerija i bijes njen odgovor na povećanja plata i penzija” kao i na najavu da će borci, penzioneri i mladi ljudi u RS dobiti pomoć.

Sve je počelo nakon što je Dodik najavio da će svim borcima, penzionerima i mladima u dobi od 18 do 30 godina iz budžeta biti podijeljeno po 100 KM, što je u PDP ocijenjeno kao “bezočan pokušaj kupovine naklonosti prije izbore”.

Odgovarajući na Dodikove reakcije, Trivić sada njega optužuje za bijes i histeriju.

"Histerični, bijesni i prestravljeni Dodik zaboravio je da su upravo on i njegova kleptokratska bulumenta dovela penzionere, borce, radnike, mlade i sve ostale građane gotovo do prosjačkog štapa", poručila je Trivić.

Ona se pita o kakvoj ekonomskoj politici priča Dodik, kojeg bi, kako kaže, “mogla poistovjetiti sa mnogim izdajnicima i slugama raznih okupatora koji su imali namjeru da unište srpski narod”, piše Srpskainfo.

"Mogla bih, ali to neću učiniti, jer sam ja, za razliku od njega, političarka, a ne agent opasnih djela", napisala je Trivić u svojoj reakciji, te dodala da bi Dodik “trebao da poradi malo na pismenosti”, te da je on - “poodavno dešifrovan.”

"Dodik je prošlost, retrogradna snaga koja odlazi. Narod, a i ja sa narodom, idemo ka vremenu bez njega, najvećeg uzurpatora i izdajnika, predatora vlastitog naroda. Pred nama je budućnost, a pred Dodikom odlazak u nečistu političku prošlost", navela je Jelena Trivić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)