Kako je Mostar postao oslobođen grad od fašista i izdajnika

/ Komentari (15)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Luxuz i fukara

Ide Tito preko Romanije, sa sobom nosi vreću buranije. Kad je prešo Romaniju posro se na buraniju.

Sss

SMRT FASIZMU, SLOBODA NARODU.

moke

Tako je to kad Tito oslobadja, a ne kad Alija prodaje.

@

Kako je Mostar postao oslobođen grad od fašista i izdajnika...Da i to je trajalo do raspada Jugoslavije, danas je u mostaru kau i cijeloj BiH fasizam i nacinalizam usao u svaku poru drustava. Anti fasistimkada se sastaju trebaju policijski obezbjedjenje dok se Cetnici slobodno marsiraju kau i Ustase.!! Smrt fasizmu.!!

Gost

Žašto su u medijima (a i među "antifašistima") iščezli pojmovi PARTIZANI I KOMUNISTI? Od 45-e do 90-te to je bilo često spominjano.

Gost

Kako ko gleda. Srbi su (neću reći ČETNICI) slavili i pjevali 18. 11. 1991. jer su kao OSLOBODILI Vukovar. Ja mislim da su Partizani OSVOJILI Mostar.

MDMMD

Žašto su u medijima (a i među "antifašistima") iščezli pojmovi PARTIZANI I KOMUNISTI? Od 45-e do 90-te to je bilo često spominjano. ka Gost Zato sto su skoro svi rezimski. I zato sto ova stoka koja je u vlasti ne bi sad znala ni pisati da im partizani i komunisti nisu obezbijedili besplatno skolovanje, niti bi znali sta je more da im nije bilo ljetovanja preko Sindikata. Sad je u modi vjera pa vidimo sta ispade, i kako nam je.

Gost

Bošnje se furaju na antifašizam jer je to u Eu normalno. Mostar su olobodile brigade iz Dalmacije što znači Hrvati a Muslimani su bili na strani okupatora.

vb

Bošnje se furaju na antifašizam jer je to u Eu normalno. Mostar su olobodile brigade iz Dalmacije što znači Hrvati a Muslimani su bili na strani okupatora. ka Gost Jest dobro si. Za koji mjesec će ispasti da su i na Bleiburgu poubijani Muslimani, jelde?

vb

A Luburić, Boban, Francetić i Pavelić su isto bili Muslimani, jel tako Goste? Muslimanskih su korijena bili i Šušak i magistar Mate Boban garant..... ne sumnjam uopšte da ste od vaših kompanjona četnika naučili kako lagati i petljati, samo vam fali još malo prakse.......

vb

I kakav retard uopšte na nadgobnom spomeniku napiše da je neko bio MAGISTAR?

historicar Nurko

od ukupnog broja muslimana u BiH od 1941. do 1945. 3% ih je otislo u SS divizije. za isti period u Njemackoj je 1% Njemaca otislo u SS divizije. ne znam koga su to BiH muslimani oslobodili. nagradno pitanje - koliko je BiH muslimana bilo na zasjedanju ZAVNOBIH-a u kojeg se kunu i rukama i nogama jer je to zajsedanje navodno nekakav dokaz BiH drzavotvornosti kojeg su muslimani sami sebi pripisali ne bi li se nekako docepali cijele BiH i izasli iz 4 kantona u koja ih je Alija strpao u Dejtonu. sve bolja od bolje provala.

Baš tako

od ukupnog broja muslimana u BiH od 1941. do 1945. 3% ih je otislo u SS divizije. za isti period u Njemackoj je 1% Njemaca otislo u SS divizije. ne znam koga su to BiH muslimani oslobodili. nagradno pitanje - koliko je BiH muslimana bilo na zasjedanju ZAVNOBIH-a u kojeg se kunu i rukama i nogama jer je to zajsedanje navodno nekakav dokaz BiH drzavotvornosti kojeg su muslimani sami sebi pripisali ne bi li se nekako docepali cijele BiH i izasli iz 4 kantona u koja ih je Alija strpao u Dejtonu. sve bolja od bolje provala. ka historicar Nurko

098

@historičar Nurko, Muslimani su bili većinom ustaše . U partizane su se poneki priključili, i to krajem rata, kad se već vidjelo ko pobjeđuje! Tito je sa ludim Srbima iznio rat i revoluciju. A, Srbi su i najviše žrtava imali u 2. svjet,. ratu, što sve govori.

Realno

Jedna od mnogih teških posljedica beogradskog manipuliranja međunarodnim interesima i organiziranje sarajevskog atentata 1914-e godine je izbijanje prvog velikog rata i nastanak nekakve tvorevine, takozvane kraljevine srba, hrvata i slovenaca čime su kreirani formalno-pravno preduvjeti za progone svih drugih nacionalnosti.

/ Najnovije