Drama majstora fotografije iz Sarajeva na Bjelašnici: "Vukao sam se sat do Hitne"

2
A. Ka.
Drama majstora fotografije iz Sarajeva na Bjelašnici: "Vukao sam se sat do Hitne"
FOTO: Facebook / Dino Kasalo, zaljubljenik u prirodu

Dino Kasalo, majstor fotografije, reditelj brojnih dokumentarnih filmova i veliki zaljubljenik u prirodu, proteklog je vikenda imao pravu dramu na Šušanj Polju na Bjelašnici. Interesantno je da se radi o području koje se nalazi ispod lokaliteta Krvavac, gdje je danas lavina zatrpala troje planinara.

Kasalo je u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba ispričao sve detalje. On je sa suprugom i unukom bio na olimpijskoj ljepotici. 

Supruga se s unukom na sankama spuštala te je, kako kaže, udarila u kamenu ogradu.

Benjamina Karić ugostila vojnike EUFOR-a: Evo iz kojih zemalja su pristigli

Benjamina Karić ugostila vojnike EUFOR-a: Evo iz kojih zemalja su pristigli

"To se dogodilo na Šušanj Polju, ispod Krvavca gdje se dogodila današnja nesreća. To jesu koincidencije. I žena mi je slomila nogu na dva mjesta. Dijete je bilo naprijed i ona je, da bi sačuvala dijete, pri punoj brzini ispružila noge... Nije bilo nikakve amortizacije i udarila je nogom u kamenu ogradu. Uspjela je da prevrne sanke i da dijete ne udari. Ned'o Bog da je lupila glavom. Ja sam pokušavajući da spasim ženu i unuka, magla je bila, upao u rupu i nisam odmah osjetio da me boli. Uspio sam se dovući do žene i nekako smo ušli u vozilo", pojasnio nam je Kasalo.

Prema riječima našeg sagovornika, jedva je vozio do Konjica.

"Ubacio sam u prvu i više se od sat se "vukao" do Hitne. I dalje ležim, a žena je puštena na kućno lječenje. Daju mi injekcije. Izgleda da je neki živac dohvaćen i to me blokira da hodam" kaže naš sagovornik.

Jedva sasvim obična objava na Facebooku poremetila je i Kasala. On je, naime, objavio fotografiju s Bjelašnice, nakon čega su mnogi pomislili da je on zatrpan.

Žena se naljutila

"Žena se na mene naljutila, kaže "šta objavljuješ", a ja ne znam šta ću od sebe. Poslije sam lijepo napisao i sve razjasnio, da je ovo snimljeno prošli vikend. Vidim, dosta raje je u nedoumici čitajući prvobitne objave... A ljudi, znajući da sam već jednom n******, kontaju kako mogu ležati i ići na planinu", kroz osmijeh je zaključio Kasalo kojem je ekipa našeg portala poželjela brz oporavak.

I druga nesreća, podsjetimo, ima sretan epilog. Dvoje planinara je transportovano i zbrinuto u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, dok je treći planinar prošao bez povreda!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije