! / Nije prvi "belaj" na Bjelašnici: Nedavno nesreću imao i autor brojnih filmova

18. 01. 2022. u 17:08:00 A. Ka.

Shares: 0

U toku je akcija spašavanja troje planinara koje je danas na lokalitetu Krvavca na planini Bjelašnici zatrpala lavina.

Iz Gorske službe spašavanja ranije su potvrdili da planinari, srećom, nisu smrtno stradali te da su se uspjeli sami izvući iz snijega.

"Stepen povreda nije poznat. Spasilačke ekipe su na putu prema unesrećenima da bi ustanovili stepen povreda, pružili pomoć i izvršili evakuaciju", posljednje su informacije iz GSS Sarajevo.

Objava Dine Kasala, velikog zaljubljenika u prirodu i autora brojnih nagrađivanih dokumentarnih filmova, unijela je zabunu nakon što je na svom Facebooku profilu objavio fotografiju s planine uz potpis "Bjelašnica, sahatak prije no što smo slandrali". Zabuna je nastala jer se pojavila u vrijeme dok je trajala akcija spašavanja troje planinara.

Uslijedili su brojni komentari zabrinutih prijatelja. U jednom od komentara, Kasalo je odgovorio "da su dobro, a da je najgore prošla njegova supruga".

"Ima kod supruge dvostruki prijelom noge", kratko je napisao Kasalo.

Ispostavilo se da Kasalo jeste imao nesreću, ali protekle sedmice na lokalitetu Blaće, ispod planine Bjelašnice.

Iz GSS Sarajevo su nam kazali da im ova jučerašnja nesreća nije prijavljena, ali da su imali mnogobrojne pozive iz medija u vezi ovog slučaja.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)