Kako Banja Luka izgleda rano jutros?

Radiosarajevo.ba
Kako Banja Luka izgleda rano jutros?
U centru Banje Luke danas je zbog održavanja javnih skupova vlasti i opozicije u RS-u biti obustavljen saobraćaj.

Pripadnici policije Republike Srpske od jutarnjih sati su na ulicama Banje Luke, gdje će danas njih oko 2.000 biti raspoređeno na osiguranju protesta opozicije i mitinga vladajućih stranaka.

Saobraćaj je od 08.00 sati obustavljen u širem centru grada, a postavljene su i prepreke u vidu ograda kako se ne bi susreli učesnici skupova kojima nije dozvoljena protesna šetnja ulicama Banje Luke.

Iz policije su najavili da će u svim autobusima koji dolaze u Banju Luku s pristalicama opozicije i vladajućih stranaka biti policajac, a svi putnici bit će pregledani.

Na svim ulazima u grad su postavljeni punktovi na kojima će policijske patrole dočekati autobuse i sprovesti ih pod pratnjom na skupove, a po njihovom završetku, ponovo pod pratnjom policije, autobusi će biti dovezeni do mjesta okupljanja gdje će primiti učesnike i izvesti iz grada pod pratnjom.

Protest opozicije pod sloganom "Oslobodimo Srpsku“ najavljen je za danas u Banjoj Luci u Parku "Mladen Stojanović“ u 12 sati.

Nedaleko od tog mjesta, na glavnom banjalučkom trgu, miting vladajućih stranaka u RS - "Srcem za srpsku“.

Udaljenost lokacija na kojima će se održati okupljanja je oko kilometar.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić apelovao je na predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da odgodi miting koji su vladajuće stranke u RS-u zakazale u isto vrijeme kada i opozicija svoje proteste.

Također je zabranjen i rad svih ugostiteljskih objekata te prodaja, kao i točenja alkoholnih pića na područja grada do 20 sati.

Naredbom gradonačelnika Slobodana Gavranovića, privremeno se zabranjuje rad svim ugostiteljskim objektima, dok se ugostiteljskim objektima smještajnog tipa (hoteli, hosteli i slično) zabranjuje točenje alkoholnih pića.

Izuzetno je dozvoljen rad ugostiteljskim objektima i hotelima za pružanje svih usluga za već ugovorene i rezervisane svadbene svečanosti.

Pogledajte kako je danas u Banjoj Luci.

Za najavljena javna okupljanja vlasti i opozicije u Banjoj Luci osiguravat će više od 2.000 policajaca, a na ulazima u grad bit će postavljeni punktovi gdje će patrole dočekati autobuse i provesti ih pod policijskom pratnjom na jedan ili drugi skup. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije