Kakav gest: Sarajevska općina ustupila Općoj bolnici sanitetsko vozilo

0
Radiosarajevo.ba
Kakav gest: Sarajevska općina ustupila Općoj bolnici sanitetsko vozilo
Foto: Opća bolnica / Gavrankapetanović i Tanović

Kao znak podrške u borbi s aktuelnom pandemijom COVID-19, Općina Novo Sarajevo danas je ustupila na korištenje ambulantno vozilo Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" .

Primopredaja vozla je izvršena uz prisustvo načelnika Općine Novo Sarajevo Hasana Tanovića i Ismeta Gavrankapetanovića ,direktora Opće bolnice.

Dvojica ljekara, inače donedavno kolega, su ovom prilikom razgovarali i o radu Opće bolnice u uslovima pandemije.

Gavrankapetanović je, uz veliku zahvalnost za podršku koja je stigla od Općine Novo Sarajevo i načelnika Tanovića, naglasio da će upotrebom sanitetskog vozila biti olakšan rad jer je velika frekvencija pacijenata i osoblja unutar bolnice .

Posebno je istakao da je od toga važnija solidarnosti i razumijevanje koje pokazuju naše institucije.

Informirao je načelnika Tanovića o trenutnoj situaciji u Covid odjelu, gdje je već danima na hospitalizaciji oko 200 pacijenata te da svakodnevno kroz Covid trijažnu ambulantu prođe više od 100 pacijenata.

Naglasio je da osoblje ulaže maksimalne napore i trudi se da odgovori zahtjevima naših građana i da se svakom pacijentu pristupa multidisciplinarno, kako bi dobili adekvatno liječenje.

Također, je podsjetio da svi pacijenti koji su liječeni u Općoj bolnici od oboljenja Covid-19, nakon otpuštanja još tri mjeseca nastavljaju liječenje u postcovid ambulanti ove ustanove, kako bi se njihovo zdravstveno stanje ispratilo do kraja.

Načelnik Tanović je iskazao poštovanje i zahvalnost svom medicinskom osoblju za njihov predani rad i trud u ovom teškom periodu i obećao nastavak saradnje i podrške kako bi svi zajedno što lakše izašli iz ove situacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije