Kajganić i Escobar se sastali u Washingtonu te razgovarali o "ključnom problemu" u BiH

3
Radiosarajevo.ba
Kajganić i Escobar se sastali u Washingtonu te razgovarali o "ključnom problemu" u BiH
Foto: Tužilaštvo BiH / Kajganić i Escobar u Washingtonu

Glavni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić sastao se u Washingtonu sa zamjenikom podsekretara State Departmenta i specijalnim izaslanikom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za Zapadni Balkan Gabrielom Escobarom.

Na sastanku je razgovarano o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, te je istaknuto da je korupcija ključni problem u Bosni i Hercegovini i da se borbom protiv ovih kaznenih djela, treba osigurati jačanje vladavine prava za sve građane Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Glavni tužilac Kajganić upoznao je Escobara sa aktivnostima koje Tužilaštvo Bosne i Hercegovine provodi u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, u kojima se ostvaruje značajna saradnja sa partnerskim institucijama iz inozemstva, uključujući i dobru saradnju sa partnerskim institucijama iz SAD-a.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Specijalni izaslanik Escobar iskazao je punu potporu SAD-a Tužilaštvu BiH i procesu jačanja vladavine prava u Bosni i Hercegovini u narednom periodu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije