Kabinet Denisa Bećirovića: Formiran Savjet za ekonomska pitanja

2
Anadolija
Kabinet Denisa Bećirovića: Formiran Savjet za ekonomska pitanja
Foto: Anadolija / Savjet za ekonomska pitanja

Pri kabinetu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića, formiran je Savjet za ekonomska pitanja sa ciljem razmatranja bitnih tema ekonomskog karaktera iz nadležnosti Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Savjet razmatra aktuelna i strateška pitanja iz oblasti ekonomije o čemu daje sugestije i preporuke koje član Predsjedništva BiH Denis Bećirović može uzeti u obzir prilikom donošenja odluka u funkciji člana Predsjedništva BiH.

Rad članova i ostvarivanje funkcija Savjeta za ekonomska pitanja zasniva se na pro bono osnovi.

Christian Schmidt: Sačekati ishod sjednice Skupštine RS o izbornom zakonu

Christian Schmidt: Sačekati ishod sjednice Skupštine RS o izbornom zakonu

Sastav Savjeta čine akademici, univerzitetski profesori, istaknuti privrednici i preduzetnici iz oblasti malog, srednjeg i velikog biznisa, koji su izrazili spremnost da svojim znanjem, iskustvom i praktičnim djelovanjem daju doprinos razmatranju i oblikovanju najvažnijih pitanja iz oblasti ekonomskog rasta i razvoja, konkurentnosti i socioekonomskih problema.

Na prvoj sjednici, članovi Savjeta su upoznati sa prijedlogom/inicijativom člana Predsjedništva BiH dr. Bećirovića za donošenje državnog zakona o gasu, te su razmotrili stanja i perspektive u gasnom sektoru Bosne i Hercegovine.

U tom smislu, iskazana je podrška diverzifikaciji izvora i pravaca snabdijevanja prirodnim gasom, te prepoznata uloga prirodnog gasa kao strateškog energenta za Bosnu i Hercegovinu u srednjem roku sa ekonomskog, energetskog i sigurnosnog aspekta.

Za predsjednika Savjeta imenovan je Anto Domazet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije