Jutros zbog magle smanjena vidljivost uz riječne tokove

Fena
Jutros zbog magle smanjena vidljivost uz riječne tokove
Pixabay / Ilustracija
U Bosni i Hercegovini jutros se na većini putnih pravaca saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja.

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozorava se na smanjenu vidljivost, zbog magle.

Tokom dana očekuje se pojačana frekvencija vozila, pa se vozačima savjetuje da voze oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Također, posebno oprezni trebaju biti biciklisti i motociklisti, kojih je sve više na frekventnim dionicama.

U toku su radovi na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin (na izlazu iz tunela Grab), pa se saobraća usporeno-jednom trakom. Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Otežano, jednom trakom, zbog radova na asfaltiranju kolovoza, saobraća se i na dionici magistralnog puta M-17 Buna-Tasovčići.

Zbog sanacionih radova i izmjenjenog režima saobraćaja izdvajaju se i dionice: na M-17 Jablanica-Mostar, Jošanica-Stup i Nemila-Topčić Polje, zatim M-18 Priboj-Simin Han i M-4 Simin Han-Kalesija.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Nešto kasnije, očekuje se pojačana frekvencija vozila na većini graničnih prijelaza na jugu zemlje. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.
Apeluje se na vozače da prije polaska na putovanje provjere važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije