Rade Krunić: Stalo mi je do nastupa u reprezentaciji BiH

Radiosarajevo.ba
Rade Krunić: Stalo mi je do nastupa u reprezentaciji BiH
/ Rade Krunić (lijevo) u duelu s Patriceom Evrom iz Juventusa (Foto: pianetaempoli)
Među igrače kojima pripada budućnost bh. fudbala spada i Rade Krunić. Vezista italijanskog Empolija upisao je osam nastupa u mladoj reprezentaciji BiH, jednom je oblačio dres A-selekcije, ali ima dosta mogućnosti za napredak.

 Mladić iz Foče, koji u oktobru puni 23 godine, iza sebe ima tek jednu sezonu u italijanskoj seriji A. Za klupski portal Empolija govorio je o karijeri i planovima za budućnost.

Na pitanje da ocijeni prvu sezonu u Empoliju, tokom koje je ubilježio 15 nastupa i ostavio dobar utisak po ocjenama navijača, Rade Krunić kaže:    

"Mislim da je prošla sezona u cjelini bila dobra. Bilo je to moje prvo internacionalno iskustvo izvan ex-yu, i odmah odlazak u seriju A. Ove sezone se nadam da ću dobiti više prostora, a na meni je da pokažem napredak i da zaslužujem ukazano povjerenje."

Ove sezone očekuje se da će imati malo drugačiju ulogu u veznom redu.

"Sve je do trenera. Ono što mogu učiniti je da vrijedno radim i slušam njegove savjete. S trenerom Giovannijem Martusciellom imam sjajan odnos.

Čitaocima klupskog portal otkrio je i dodatni razlog zašto je motivisan da u narednoj sezoni dâ sve od sebe.

"Ako igram dobro za Empoli, bit ću član reprezentacije BiH. A to je jedna od stvari do kojih mi je stalo", kaže Rade Krunić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije