Novi trener Schalkea doveo svog ljubimca, Kolašinac seli u Premiership?

Radiosarajevo.ba
Novi trener Schalkea doveo svog ljubimca, Kolašinac seli u Premiership?
/ Sead Kolašinac (Foto: S04)
Već 5,5 godina Sead Kolašinac nosi dres Schalkea. U tom periodu često se spominjao njegov odlazak iz Gelsenkirchena, ali nikada kao ovog ljeta.

Dva su razloga za to. Prvo, ugovor bh. reprezentativca s Schalkeom ističe narednog ljeta što znači da je ovo posljednja prilika njegovom sadašnjem klubu da nešto zaradi od eventulanog transfera. Također, klub koji želi Kolašinca ne bi platio previsoku cijenu za pouzdanog odbranbenog igrača.

Drugi razlog je dolazak Markusa Weinzierla, novog trenera na klupu Schalkea, koji neće prihvatati "stare zasluge" Kolašinca. Štaviše, Weinzierl je na poziciju koju pokriva Kolašinac doveo reprezentativca Gane Abdul Rahmana Babu s kojim je nekad surađivao u Augsburgu.

Već se spominjao veliki interes Rome za Kolašinca, a novost je da, prema pisanju lista Express & Star 23-godišnjeg bh. internacionalca želi angažirati engleski premijerligaš West Bromwich Albion.

Trener "The Baggiesa" Tony Pulis trenutno je u potrazi za lijevim braničem, pozicijom koju prisilno igra Belgijanac Sébastien Pocognoli, pa bi dolazak Kolašinca popunio ogromnu prazninu u odbrani.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije