Slaven Bilić doveo Ayewa iz Swanseaja

Anadolija
Slaven Bilić doveo Ayewa iz Swanseaja
EPA / Andre Ayew
West Ham United doveo je novo pojačanje u ljetnom prelaznom roku. Menadžer Slaven Bilić odlučio se za Andrea Ayewa (26), reprezentativca Gane, koji je prošlu sezonu proveo u Swansea Cityju, jedinom engleskom premierligašu iz Velsa.

"Čekićari" su za Ayewa morali izdvojiti oko 23 miliona eura kako bi ga Swansea pustio. Odlični napadač je prošle sezone za velški tim odigrao 34 utakmice u Premier ligi i postigao 12 golova.

Ayew je profesionalnu karijeru počeo u Olympique Marseilleu koji ga je po jednu sezonu slao na posudbu u Lorient i Arles-Avignon. Iz Marseilla je prošlog ljeta preselio u Swansea.

Swansea se pripremio za ovaj transfer, pa je jučer u svoje redove doveo španskog napadača Fernanda Llorentea (31) iz Seville. Radi se o iskusnom napadaču, koji je tokom karijere igrao za Athletic Bilbao i Juventus. Za reprezentaciju Španije odigrao je 24 utakmice i postigao sedam golova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije