Jutros u Sarajevu 7 stepeni: Šta meteorolozi najavljuju za danas

Radiosarajevo.ba
Jutros u Sarajevu 7 stepeni: Šta meteorolozi najavljuju za danas
TravelingBuzz / Sarajevo
Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 1; Jajce i Kupres 5; Srebrenica 6; Drvar, Goražde, Ivan Sedlo, Prijedor, Sarajevo i Sokolac 7; Livno, Sanski Most i Tuzla 8; Bihać, Bugojno, Doboj i Zvornik 9; Banja Luka, Stolac i Zenica 10; Bijeljina, Gradačac i Trebinje 11; Mostar, Neum i Čapljina 13°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, za 2 hPa je veći od normalnog i raste.

Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a osobe osjetljive na promjene neće imati jačih tegoba. Tokom prijepodneva će biti neuobičajeno hladno za ovaj period godine, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju primjerenom odijevanju. Sa odmicanjem dana će otopliti i biće ugodnije.

Danas u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne u Bosni su mogući slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24°C.

U Sarajevu sunčano uz malu, poslije podne i umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 21°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije