Jutros u osam sati u Mostaru 25 stepeni, ali tek se očekuje promjena vremena

Radiosarajevo.ba
Jutros u osam sati u Mostaru 25 stepeni, ali tek se očekuje promjena vremena
Foto: Matador Network / Mostar

Na jugozapadu Bosne i u Hercegovini vedro, a u ostatku naše zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. 

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 11; Ivan Sedlo 17; Livno, Sokolac 18; Srebrenica 19; Bihać, Sarajevo, Tuzla 20; Bijeljina, Bugojno, Gradačac, Prijedor, Sanski Most 21; Banja Luka, Brčko, Doboj 22; Trebinje 23; Mostar 25.

Danas će u Bosni preovladavati umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini veći dio dana pretežno vedro. Postepen porast naoblake poslije podne može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu u zapadnim, jugozapadnim, jugoistočnim i ponegdje centralnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine.

Vjetar u Bosni slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjeren jugozapadni. Dnevne temperature od 27 do 32, na jugu od 31 do 36 stepeni. 

U Sarajevu nakon pretežno oblačnog jutra u ostatku dana se očekujue smanjenje oblačnosti. Dnevna temperatura oko 29 stepeni.  

U ponedjeljak, 13. augusta, pretežno sunčano. Umjeren porast naoblake tokom poslijepodneva ponegdje u centralnim i zapadnim područjima Bosni može usloviti lokalne pljuskove. Jutarnje temperature od 16 do 21, na jugu od 21 do 25, a dnevne od 29 do 35 °C.

U utorak, 14. augusta, pretežno sunčano. Krajem dana i u večernjim satima porast naoblake u većem dijelu Bosne može uslovitu lokalne pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 30 do 36 °C.

U srijedu, 15. augusta, umjereno do pretežno obalčno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom u većem dijelu dana. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu od 21 do 24, a dnevne od 26 do 31, na jugu od 31 do 35 °C.

Biometeorološke prilike su za nedjelju povoljne. Većina populacije će se osjećati bolje, a tegobe kod hroničnih bolesnika će biti umanjene. Preporučuje se zaštita od sunca i štetnog UV zračenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije