Jutros u Mostaru 26 stepeni: Toplotni val ne posustaje, i dalje visoke temperature

0
Radiosarajevo.ba
Jutros u Mostaru 26 stepeni: Toplotni val ne posustaje, i dalje visoke temperature
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 12; Sokolac 14; Bugojno i Ivan-sedlo 15; Livno, Sarajevo i Zvornik 17; Bihać, Prijedor i Sanski Most 18; Zenica 19; Banja Luka, Doboj, Grude i Tuzla 20; Bijeljina 21; Gradačac 22; Trebinje 25; Mostar 26°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 951Pa, za 8hPa je veći od normalnog i raste.

BIOPROGNOZA: Stabilno i sunčano vrijeme podržavati će povoljne biometeorološke prilike što će pozitivno utjecati na raspoloženje većine ljudi. Visoke dnevne temperature zraka i izraženiji osjet sparine u poslijepodnevnim satima kod osjetljivih osoba i hroničnih bolesnika mogli bi dovesti do nešto jačh tegoba. Poželjno je umanjiti aktivnosti i posvetiti pažnju zaštiti od sunca.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 36°C, na jugu zemlje do 40°C.

U Sarajevu pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 34°C.

U subotu, 14. augusta 2021. godine, u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 37°C, na jugu zemlje do 40°C.

U nedjelju, 15. augusta 2021. godine, u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 39°C, lokalno i do 41°C.

U ponedjeljak, 16. augusta 2021. godine, u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 40°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije