Jutros oblačno u BiH: Poznato kakvo nas vrijeme očekuje u narednih dana

0
Radiosarajevo.ba
Jutros oblačno u BiH: Poznato kakvo nas vrijeme očekuje u narednih dana
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

U Bosni i Hercegovini jutros umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka u 7 sati: Drvar 1; Livno 3; Bugojno 4; Bihać, Bjelašnica, Jajce 5; Grude, Ivan Sedlo, Sanski Most, Široki Brijeg 6; Sarajevo, Zenica 7; Gradačac, Tuzla 8; Mostar 9; Neum 14 sati.

Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno oblačno. Vjetar slab, uglavnom, jugozapadni. Dnevna temperatura od 15 do 21 °C.

U Sarajevu veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko 17 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Nastavlja se period ugodnijih biometeoroloških prilika u cijeloj zemlji. Stabilno vrijeme, uz sunčane periode sredinom dana, povoljno će djelovati na većinu populacije. Manji problemi mogući su kod osjetljivijih osoba, usljed mjestimično dužeg zadržavanja magle, izraženije u unutrašnjosti. Opšta slika biće ljepša na jugu.

Objavljena je prognoza i za naredne dane:

U utorak 03.11.2020., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 9 do 15, a dnevna od 17 do 23 °C.

U srijedu 04.11.2020., jutro sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne naoblačenje. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom. U drugom dijelu dana i u večernjim satima ponegdje u Bosni sa slabom kišom. Jutarnja temperatura od 8 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 15 do 19, na jugu do 23 °C.

U četvrtak 05.11.2020., u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 10 do 15, na jugu od 17 do 22 °C.

U petak 06.11.2020., u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Smanjenje naoblake se očekuje prema kraju dana i u večernjim satima. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 15, a dnevna od 8 do 14. na jugu od 15 do 21 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorloškog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije