Jutros na Sokocu -4 stepena, a za vikend pripremite kišobrane

Radiosarajevo.ba
Jutros na Sokocu -4 stepena, a za vikend pripremite kišobrane
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Sokolac -4; Prijedor 0; Bjelašnica i Sanski Most 1; Doboj, Srebrenica i Zenica 2; Bijeljina i Tuzla 3; Zvornik 4; Banja Luka i Drvar 5; Sarajevo 6; Ivan Sedlo 8; Jajce i Trebinje 9; Bugojno, Gradačac, Livno i Mostar 11; Stolac 12; Bihać 13; Grude i Široki Brijeg 14; Neum 16 stepeni.

Danas pretežno oblačno vrijeme u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je povoljna. Nakon prohladnog, mjestimično maglovitog jutra, danju će otopliti i biće ugodnije, uz duže sunčane intervale. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. Tokom jutra i večeri poželjno je posvetiti pažnju odijevanju. Mogući su problemi usljed povećane zagađenosti zraka, izraženije u urbanim sredinama.

Objavljena je prognoza i za dane vikenda: 

U četvrtak, 19.12.2019., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima kiša većinom na području Hercegovine i jugozapada Bosne, rijeđe u centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C.

U petak, 20.12.2019., pretežno oblačno vrijeme na području Hercegovine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne umjereno, prolazno i pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima jača kiša u Hercegovini, slabija u centralnim i jugozapadnim područjima Bosne. Tokom dana lokalno slaba kiša u Hercegovini. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Tokom noći na subotu dalje jačanje juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C.

U subotu, 21.12.2019., prognozira se pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Obilne padavine u Hercegovini. Jako jugo prije podne, sa olujnim udarima. U drugoj polovini dana slabljenje vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 16°C.

U nedjelju, 22.12.2019., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Glavnina padavina u Hercegovini. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije