Jutros na Bjelašnici -7: Kakvo nas vrijeme očekuje ove sedmice

Radiosarajevo.ba
Jutros na Bjelašnici -7: Kakvo nas vrijeme očekuje ove sedmice
Foto: Radiosarajevo.ba / Bjelašnica okupana suncem

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -7; Drvar -6; Bugojno, Livno, Sanski Most i Sokolac -4; Banja Luka, Ivan Sedlo, Jajce, Prijedor i Zenica -3; Bihać i Doboj -2; Gradačac, Srebrenica i Zvornik -1; Široki Brijeg i Tuzla 0; Bijeljina 1; Grude, Sarajevo i Stolac 2; Trebinje 6; Mostar 7; Neum 9°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 951Pa, za 9hPa je veći od normalnog i raste. 

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Obzirom da će tokom jutra biti prohladno, hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, naročito astmatičari i osobe sa kardiovaskularnim problemima. Neophodno je reducirati kretanje, te povesti brigu o adekvatnom odijevanju i zaštiti od nižih temperatura. Poslije podne ugodnije, uz sunčane intervale i porast temperatura.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 19°C. U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17°C.

U utorak sunčano uz porast naoblake poslije podne i u večernjim satima. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu od 4 do 9, a dnevna od 14 do 21 °C.

U srijedu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravenje poslije podne. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu od 5 do 10, a dnevna od 15 do 21 °C.

U četvrtak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu od 6 do 10, a dnevna od 14 do 21 °C.

S druge strane, AccuWeather najavljuje sljedeću prognozu za narednih sedam dana:

AccuWeather - undefined

PrtScr: AccuWeather

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije