Jutros na Bjelašnici 5, u Sarajevu 12 stepeni: Objavljena prognoza do subote

Radiosarajevo.ba
Jutros na Bjelašnici 5, u Sarajevu 12 stepeni: Objavljena prognoza do subote
Foto: Radiosarajevo.ba / Vrelo Bosne

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama ima dosta magle. U Hercegovini je malo do umjereno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 5; Sokolac 9; Ivan Sedlo i Livno 11; Bijeljina, Brčko, Sarajevo i Tuzla 12; Bugojno, Grude, Jajce, Srebrenica, Stolac i Zvornik 13; Banja Luka, Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Zenica 14; Bihać, Doboj i Trebinje 15; Mostar 18°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949hPa, za 4hPa je veći od normalnog i raste.

Bioprognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike i ne suviše visoke temperature, većina populacije će se osjećati ugodnije, a tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Sa dolaskom noći, opšta slika će se dodatno popraviti. 

Danas u Bosni prijepodne pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima izgledni su i slabi lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C, na jugu zemlje od 23 do 27°C. U Sarajevu prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana razvedravanje. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C.

U srijedu u Bosni prijepodne će biti dosta magle i niske naoblake. U drugoj polovini dana pretežno sunčano vrijeme. U Hercegovini sutra sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C, na jugu zemlje od 22 do 26°C.

U četvrtak po kotlinama u Bosni prije podne će biti dosta magle i niske naoblake. U drugoj polovini dana pretežno sunčano. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 26°C.

U petak po kotlinama u Bosni prije podne će biti magle i niske naoblake. U drugoj polovini dana pretežno sunčano vrijeme. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C, jugu zemlje od 22 do 26°C.

U subotu  u Bosni prije podne će biti dosta magle i niske naoblake. U drugoj polovini dana pretežno sunčano vrijeme. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 21°C, jugu zemlje od 22 do 26°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije