Jutros na Bjelašnici 5 stepeni, u Mostaru 24: Evo kakvo nas vrijeme učekuje za vikend

0
Radiosarajevo.ba
Jutros na Bjelašnici 5 stepeni, u Mostaru 24: Evo kakvo nas vrijeme učekuje za vikend
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Stigao hladan tuš, okupane sarajevske ulice

Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 5 stepeni, Bihać i Ivan-sedlo 13, Drvar, Sanski Most i Sokolac 14, Prijedor 15, Grude, Livno i Sarajevo 16, Srebrenica, Tuzla i Zvornik 17, Bugojno i Zenica 18, Banja Luka, Bijeljina, Doboj i Gradačac 19, Široki Brijeg 20, Trebinje 21, Mostar 24 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 943 milibara, za 1 milibar je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Usljed nižih temperatura i ugodnijih prijepodnevnih sati, većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Poželjno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja tokom sunčanih perioda. U drugom dijelu dana, uz mjestimično izraženiji osjet sparine, ugođaj bi povremeno mogli pokvariti kratkotrajni pljuskovi.

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi se očekuju u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura 23 do 29, na jugu do 33 stepeni.

U Sarajevu umjereno oblačno. Poslije podne je moguć lokalni pljusak. Najviša dnevna temperatura oko 24 stepena.

U subotu 3. jula 2021. godine, u većem dijelu zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U centralnim i istočnim područjima Bosne veći dio prijepodneva pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 24, a najviša dnevna 22 do 28, na jugu do 32 stepena.

U nedjelju 4. jula 2021. godine, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima u Bosni je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 24, a najviša dnevna 24 do 31, na jugu do 34 stepena.

U ponedjeljak 5. juli 2021. godine, oblačno vrijeme sa kišom. Jutarnja temperatura od 15 do 22, na jugu do 24, a najviša dnevna 22 do 28, na jugu do 32 stepena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije