Jutros minusi u skoro cijeloj BiH: Pogledajte kakvo će vrijeme biti do petka

0
Radiosarajevo.ba
Jutros minusi u skoro cijeloj BiH: Pogledajte kakvo će vrijeme biti do petka
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Cvijeće u decembru

Jutros je u većem dijelu zemlje bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -13 stepeni, Drvar -8, Široki Brijeg -6, Ivan-sedlo, Livno i Tuzla -5, Bugojno i Sanski Most -4, Grude, Sarajevo -3, Bihać -2, Gradačac i Zenica 0, Mostar 4, Neum 5 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike dodatno će se poboljšati. Stabilno, povremeno i sunčanije vrijeme, pozitivno će djelovati na većinu populacije. Neophodno je voditi računa o primjerenom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, izraženije tokom jutra i večeri, naročito osjetljive grupe poput hroničnih bolesnika, starijih osoba i djece. Dio prijepodneva u Bosni, manje probleme bi mogli uzrokovati magla i mjestimično povećana naoblaka, sa odmicanjem dana opšta slika posvuda će biti ljepša.

Ramo Isak nakon posjeta: 'Miloradu Dodiku sam poručio da je Banja Luka i moj grad'

Ramo Isak nakon posjeta: 'Miloradu Dodiku sam poručio da je Banja Luka i moj grad'

Danas se u većem dijelu naše zemlje očekuje pretežno sunčano vrijeme. U centralnim i istočnim područjima Bosne, prije podne, magla i niski oblaci, a poslije podne se očekuje smanjenje oblačnosti. U jutarnjim satima je moguće provijavanje slabog snijega. Poslije podne naoblačenje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini slaba bura. Najviša dnevna temperatura od -2 do 4, na jugu do 9 stepeni. U Sarajevu prije podne pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuje razvedravanje. Najviša dnevna temperatura oko 3 stepena.

Srijeda: U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -8 do -2, na jugu do 1, a dnevna od -1 do 5, na jugu do 9 stepeni.

Četvrtak: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i tokom noći kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu do 2, a dnevna od 3 do 9 stepeni.

Petak: U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. U ostatku zemlje pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu do 8, a dnevna od 3 do 10 stepeni, javlja Federalni hdirometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije