Jutros kiša - kakvo će vrijeme biti do petka

Radiosarajevo.ba
Jutros kiša - kakvo će vrijeme biti do petka
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu
Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrirana i slaba kiša. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -3 stepena, Sokolac -1, Banja Luka, Bugojno, Doboj, Gradačac i Tuzla 0, Kupres, Prijedor, Sanski Most i Srebrenica 1, Ivan-sedlo, Jajce, Sarajevo, Zenica i Zvornik 2, Bihać, Drvar, Livno i Trebinje 3, Stolac 4, Mostar 6, Neum 10 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu je iznosio 953 milibara, za 10 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno oblačno vrijeme. Jutro sa mrazom i maglom po kotlinama i uz riječne tokove. Tokom dana, nešto više oblačnosti očekuje se u zapadnim, sjeverozapadnim i centralnim područjima, a krajem dana i u sjevernim dijelovima. Ponegdje uz nešto više oblačnosti može pasti i malo kiše. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Najviša dnevna temperatura od 5 do 11, na jugu od 10 do 15 stepeni. U Sarajevu u jutarnjim satima magla ili niska oblačnost, a mjestimično može pasti i malo kiše. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 6 stepeni.

Srijeda: Pretežno sunčano vrijeme uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. Jutro s mrazom i maglom po kotlinama. Jutarnja temperatura od -4 do 1, na jugu od 0 do 4, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu od 8 do 13 stepeni.

Četvrtak: Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutro s mrazom i maglom po kotlinama i uz riječne tokove, koja ponegdje može biti i dugotrajna. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu od -1 do 4, a najviša dnevna od 4 do 9, na jugu od 9 do 14 stepeni.

Petak: Malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutro s mrazom i maglom po kotlinama i uz riječne tokove, koja ponegdje može biti i dugotrajna. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 1 do 5, a najviša dnevna od 6 do 11, na jugu od 11 do 14 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije