Jutros kiša i oblačno: Objavljena prognoza za vikend

0
Radiosarajevo.ba
Jutros kiša i oblačno: Objavljena prognoza za vikend
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Šetnja u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne sa kišom, a u Hercegovini i na sjeveroistoku bez padavina.

Temperature zraka u 07 sati: Bihać -1 stepen, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Drvar, Jajce, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zenica 0, Bjelašnica, Bugojno i Gradačac 1, Sokolac 2, Srebrenica 3, Ivan-sedlo 7, Sarajevo 8, Livno 9, Široki Brijeg 11, Grude, Mostar i Trebinje 12, Neum 14 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 933 milibara, za 10 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom. Na istoku i sjeveroistoku Bosne bez padavina. Obilnije padavine na zapadu i jugozapadu Bosne, kao i na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjeren u Posavini i Krajini sjeverozapadni, a u ostatku zemlje uglavnom jugoistočni. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne očekuju se povremno jaki udari juga. Najviša dnevna temperatura u Krajini od -1 do 5, u ostatku Bosne od 6 do 11, na jugu do 15 stepeni.

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Hladnije vrijeme, uz povećanu oblačnost i padavine, uzrokovaće izraženije tegobe kod reumatičara, astmatičara i osoba sa bolestima krvnih sudova. Meteoropati bi mogli patiti od glavobolje, razdražljivosti i nesanice. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju, suzdržati se od težih aktivnosti, te reducirati boravak na otvorenom.magla i niska naoblaka. U ostatku naše zemlje pretežno vedro. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od -1 do 5, a u Hercegovini od 8 do 12 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme s kišom. Najviša dnevna oko 10 stepeni.

4.decembar 2020 (Petak). , umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, a u Bosni u jutarnjim satima ili tokom prijepodneva. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 7 do 12, a najviša dnevna od 3 do 9, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne od 10 do 15 stepeni.

5.decembar 2020 (Subota). , umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu od 8 do 12, a najviša dnevna od 9 do 15 stepeni.

6. decembar 2020 (Nedjelja). , oblačno vrijeme sa kišom. U Krajini postepen prestanak padavina poslije podne, a na istoku i sjeveroistoku Bosne kiša se očekuje u večernjim satima. Obilnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na jugu do 14, a najviša dnevna od 7 do 13, na jugu do 16 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije