Jutros kiša, a večeras snijeg: Vremenska prognoza do četvrtka

Radiosarajevo.ba
Jutros kiša, a večeras snijeg: Vremenska prognoza do četvrtka
Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne kiša se očekuje u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne.

Poslijepodne i u večernjim satima padavine u većini područja. U sjeverozapadnim područjima, padom temperatura tokom dana, kiša će postupno preći u susnježicu i snijeg. U noći s ponedjeljka na utorak, u većem dijelu Bosne, očekuje se prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Intenzivnije padavine u Hercegovini i na sjeverozapadu Bosne, gdje se očekuje od 20 do 40 l/m2. Vjetar prijepodne umjeren do jak južnog smjera, a poslijepodne slab sjeverni. Najviša dnevna temperatura od 7 do 12, na jugu od 11 do 16 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana s kišom. U večernjim satima, s ponedjeljka na utorak, kiša će postupno prelaziti u susnježicu i snijeg. Najviša dnevna temperatura oko 10 stepeni.

U utorak će biti pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne sa snijegom, a u Posavini tokom dana snijeg će preći u kišu. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne, slaba kiša koja će poslijepodne i prestati. U planinskim područjima očekuje se i povećanje sniježnog pokrivača oko 10 cm . Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 4 do 7, a najviša dnevna od 1 do 6, na jugu od 7 do 11 stupnjeva.

U srijedu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje je moguće i provijavanje slabog snijega. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura od -6 do -1, na jugu od 0 do 4, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu od 9 do 12 stupnjeva.

U četvrtak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje je moguće i provijavanje slabog snijega. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Poslijepodne s kišom, koja će postupno i jačati. Jutarnja temperatura od -6 do -1, na jugu od 0 do 4, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu od 9 do 12 stupnjeva.

Reakcije na promjenu vremena:

Uz nepovoljne biometeorološke prilike većina stanovništva će biti slabijeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba će se pojačati. Opća slika će biti lošija u Hercegovini i Krajini, do kraja dana će se pogoršati u cijeloj zemlji. Moguće su reakcije na promjenu vremena u vidu reumatskih bolova, nervoze, u noći problemi sa snom. Osjet hladnoće bit će nešto izraženiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije