Jutros i u Neumu -6: Objavljena vremenska prognoza do utorka

Jutros i u Neumu -6: Objavljena vremenska prognoza do utorka
Arhiv / Zima u Neumu
U BiH i danas je na snazi narandžasti meteoalarm zbog niskih temperatura zraka i jakih do olujnih udara vjetra, a trajat će sve do sutra.

Jutros je na istoku Bosne pretežno oblačno, a u ostatku naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

 

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -27; Kupres -20; Doboj -19; Goražde, Ivan Sedlo, Sokolac -18; Jajce -17; Banja Luka, Sarajevo, Tuzla -16; Bugojno, Livno -15; Zenica -14; Bijeljina, Gradačac, Srebrenica -13; Sanski Most -12; Bihać, Prijedor -10; Trebinje -9; Mostar -7; Neum -6.

 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 950 hPa, za 5 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

 

Danas će u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne biti umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U ostatku naše zemlje, uglavnom, pretežno vedro. Vjetar u većem dijelu Bosne, slab do umjeren, na zapadu pojačan sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, umjerena do pojačana, bura. Dnevne temperature od -14 do -7, na jugu od -5 do 1 °C. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko -11 °C.

 

Nedjelja: Malo do umjereno oblačno i hladno sa mrazom. Tokom dana porast oblačnosti u Krajini može uvjetovati slab snijeg. Jutarnja temperatura od -20 do -13, na jugu od -8 do -2, na planinama i visoravnima do -24, a najviša dnevna od -12 do -6, na jugu od -2 do 3 stepena.

 

Ponedjeljak: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne povremeno sa slabim snijegom. Poslije podne, slab snijeg se očekuje i u centralnim djelovima. Nešto manje oblačnosti očekuje se u Hercegovini. Jutarnja temperatura od -13 do -6, na jugu od -4 do 2, na planinama i visoravnima do -17, a najviša dnevna od -7 do -1, na jugu od 0 do 5 stepeni.

 

Utorak: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u centralnim područjima moguće je i provijavanje slabog snijega. Jutarnja temperatura od -13 do -6, na jugu od -4 do 2, na planinama i visoravnima do -17, a najviša dnevna od -7 do -1, na jugu od 0 do 5 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije