Jutro hladno u cijeloj Bosni i Hercegovini: Objavljena prognoza do četvrtka

0
Radiosarajevo.ba
Jutro hladno u cijeloj Bosni i Hercegovini: Objavljena prognoza do četvrtka
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini i na sjeveru sunčano uz malu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 7 sati: Livno -6 stepeni, Tuzla -4, Gradačac -3, Drvar, Ivan Sedlo, Sanski Most i Široki Brijeg -2, Sarajevo i Zenica -1, Bihać, Bjelašnica, Bugojno i Stolac 0, Mostar 6, Neum 7 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 957 milibara, za11 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini jutro umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje u većem dijelu zemlje. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom, koja lokalno može biti i dugotrajna. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini slaba bura. Najviša dnevna temperatura od 2 do 8, na jugu od 8 do 12 stepeni.

Niti jedan od petero lovaca u Superpotjeri nije znao odgovor na ovo pitanje. Znate li ga vi?

Niti jedan od petero lovaca u Superpotjeri nije znao odgovor na ovo pitanje. Znate li ga vi?

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, razvedravanje. Najviša dnevna temperatura oko 3 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA U Bosni i Hercegovini uz povoljne vremenske uslove očekuju su relativno povoljne biometeorološke prilike. Uz stabilno i poslije podne sunčano vrijeme osjetljivije osobe će se osjećati dobro, a tegobe uzrokovane vremenom ne očekuju se ni kod hroničnih bolesnika. Zbog prohladnog jutra potrebno se adekvatno zaštiti od hladnoće.

Poznati meteorolog Zoran Vakula otkrio kakva nas zima očekuje

Poznati meteorolog Zoran Vakula otkrio kakva nas zima očekuje

Objavljena je prognoza do četvrtka:

ZA 20.12.2022 (Utorak)., u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost. U ostatku zemlji malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura od -4 do 3, na jugu do 8, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu do 13 stepeni. 

ZA 21.12.2022 (Srijeda)., u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost. U ostatku zemlje pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu do 9, a najviša dnevna od 7 do 13 stepeni.

ZA 22.12.2022 (Četvrtak)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni i sa slabom kišom, a u višim područjima može pasti i malo snijega. Jutarnja temperatura od 1 do 5, na jugu do 9, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 13 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidro meteorološkog zavoda (FHMZ).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije