Jutra u Bosni i Hercegovini sve hladnija, a evo kakvo vrijeme nas očekuje do petka

0
Radiosarajevo.ba
Jutra u Bosni i Hercegovini sve hladnija, a evo kakvo vrijeme nas očekuje do petka
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Jesen u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 08 sati: Sokolac -2 stepena, Srebrenica 3, Livno i Tuzla 5, Bugojno, Sarajevo i Zvornik 6, Banja Luka, Drvar, Grude i Ivan Sedlo 7, Bjelašnica, Doboj, Jajce, Sanski Most i Zenica 8, Bihać, Gradačac i Prijedor 9, Mostar i Trebinje 12, Neum 16 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 955 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle i niski oblaka. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni.

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U kotlinskim dijelovima moguća je magla i niska oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 22 stepena.

Meteorolozi objavili prognozu za BiH do kraja oktobra: Evo kad nam dolazi kiša

Meteorolozi objavili prognozu za BiH do kraja oktobra: Evo kad nam dolazi kiša

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Uz povoljne biometeorološke prilike većina ljudi biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se umanjiti. Poželjno je posvetiti više pažnje odijevanju i zaštiti od nižih temperatura tokom hladnijih jutarnjih i večernjih sati, naročito u unutrašnjosti zemlje. Mjestimično je moguća i pojava magle, stoga bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom prije podne. Danju sunčanije i ugodnije.

Objavljena je prognoza do petka:

ZA 19.10.2022 (Srijeda), U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle i niskih oblaka. U Bosni se očekuje naoblačenje tokom noći na četvrtak. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23, na jugu zemlje do 25 stepeni. 

ZA 20.10.2022 (Četvrtak), U Bosni pretežno oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. U Hercegovini sunčanije. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje od 22 do 25 stepena. 

ZA 21.10.2022 (Petak), U Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 23 stepena, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije