COVID-19 / Jutarnji presjek s KCUS-a: Dva nova slučaja zaraze

13. 06. 2020. u 08:41:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 90

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu na COVID-19 testirano je 328 uzoraka, a pozitivne su dvije osobe..

Riječ je o osobama iz Sarajeva i Tešnja.

Podsjećamo, zbog povećanog broj novih slučajeva, građanima je upućen apel da situaciju shvate ozbiljno, te da nose zaštitne maske i drže fizičku distancu.

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva održao je jučer sjednicu na kojoj je donio novu naredbu i preporuke koje će se primjenjivati od nedjelje, 14. juna, te ih dostavio kriznim štabovima kantonalnih ministarstava zdravstva na daljnje postupanje.

Suština novih odluka je da se treba pojačati inspekcijski i policijski nadzor provođenja naređenih mjera i sprječavanja širenja COVID-19. Također,  kantonalnim štabovima data je mogućnost uvođenja i restriktivnijih mjera. 

Naime, nakon što je Odlukom Vlade FBiH stanje nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa prestalo 31. maja, Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva donosi naredbe i odluke koje su obvezujuće za krizne štabove kantonalnih ministarstva zdravstva, zdravstvene ustanove i privatnu praksu, te pravne i fizičke osobe.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA