Jutarnje vijesti iz Opće bolnice: Manje COVID pacijenata nego prije

0
Radiosarajevo.ba
Jutarnje vijesti iz Opće bolnice: Manje COVID pacijenata nego prije
Foto: Opća bolnica Sarajevo / Opća bolnica

U COVID odjelu Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo na hospitalizaciji je ukupno 60 srednje teških i teških pacijenata.

"Tokom protekla 24 sata u COVID odjel je primljeno pet pacijenata, i isto toliko je otpušteno iz ove zdravstvene ustanove.

Na intenzivnoj njezi su četiri pacijenta, a u trijažnoj COVID ambulanti jutros su dva pacijenta", saopćili su iz Opće bolnice u Sarajevu.

Navode da uz brigu o COVID pacijentima, sve vrijeme zbrinjavaju i druge bolesnike, te da je za proteklih pet mjeseci i uvođenja novog režima rada pruženo više od pola miliona usluga.

"U ovom periodu preko Urgentnog centra je bilo više od 14.000 pregleda, a urađeno je 4.078 operacija (elektivne, hitne ,ambulantne). Na hospitalizaciji je bilo 5.084 pacijenta, dok je liječenje završilo i otpušteno kući 5.504 pacijenta", saopćili su iz Opće bolnice.

Istakli su da je za pet mjeseci najviše pregleda urađeno na Odjeljenju za radiologiju (34.975), zatim Odjeljenju za hirurgiju (21.021), te Odjeljenju za internu medicinu (11.136) i Odjeljenju za ginekologiju (5.560).

"Ovim povodom prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, v.d. direktora Opće bolnice, čestitao je uposlenicima na izvanrednim postignutim rezultatima  
Također je najavio ove sedmice otvaranje adaptiranog Covid odjela- Infektivnog odjeljenja, koje je završeno u rekordnom roku", saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije