Jusuf Nurkić još jednom oduševio cijelu BiH: Evo kome je sad donirao 40.000 dolara

1
Radiosarajevo.ba
Jusuf Nurkić još jednom oduševio cijelu BiH: Evo kome je sad donirao 40.000 dolara
FOTO: Facebook / Jusuf Nurkić dao donaciju Prihvatnom centru Duje

Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić ponovo je ispunio svoje obećanje i donirao 40.000 USD (71.894 KM) Udruženju MFS-EMMAUS u Prihvatnom centru Duje.

Nurkić je prepoznao važnost podrške najtežim kategorijama društva i nakon prošlogodišnje posjete Srebrenici obećao financijsku podršku Udruženju MFS-EMMAUS. Ova donacija je još jedan korak ka ostvarenju tog obećanja.

Udruženje MFS-EMMAUS izrazilo je zahvalnost Nurkiću na podršci i nadaju se da će imati priliku posjetiti centar u Doboj Istoku te svjedočiti pozitivnom utjecaju njegove donacije na život i dobrobit korisnika.

Nova tragedija u BiH: Ubijen muškarac, napadač se predao

Nova tragedija u BiH: Ubijen muškarac, napadač se predao

"Nakon prošlogodišnje posjete Srebrenici i druženju sa djecom u našem Internatu i majkama Srebrenice, Jusuf je obećao i finansijski podržati rad Udruženja MFS-EMMAUS u budućnosti. I nije prošlo mnogo već je održao svoje obećanje sufinansirajući dio troškova instalacije sistema grijanja na plin u našem Centru Duje u Doboj Istoku, gdje na smještaju i stalnoj njezi imamo 472 korisnika iz cijele Bosne i Hercegovine. Centar Duje je ustanova socijalne zaštite u kojoj se vodi briga o najtežim kategorijama našeg društva i najveći je program našeg Udruženja.

Trenutni sistem grijanja u Centru Duje je na čvrsto gorivo i iz godine u godinu iziskuje velike troškove, obzirom na veliku površinu i broj objekata koji se zagrijavaju. Sistem grijanja na plin u početku iziskuje velika ulaganja ali će se godinama smanjiti troškovi grijanja i to je jedan od glavnih razloga zašto se krenulo u ovu investiciju. Vrijednost cijele investicije je preko ‪300.000‬ KM a podršku istom su do sada dali Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, i sada naš Jusuf Nurkić.

Jusuf Nurkić dao donaciju Prihvatnom centru Duje
FOTO: Facebook: Jusuf Nurkić dao donaciju Prihvatnom centru Duje

Zahvalni Jusufu na razumijevanju i podršci u realizaciji ovog projekta želimo mu svako dobro na privatnom, sportskom i svakom drugom životnom polju. I nadamo se da će nakon posjete našim aktivnostima u Srebrenici biti u prilici posjetiti nas i u centrali u Doboj Istoku kako bi posvjedočio dobru kojeg je učinio za naših 472 korisnika, kolege koje brinu o njima, ali i zajednici u cjelini.", napisali su iz Udruženja.

Ova gesta pokazuje ne samo sportski uspjeh Nurkića već i njegovu predanost humanitarnom radu i podršci onima kojima je to najpotrebnije.

Jusuf Nurkić-BosnianBeast23 donirao 40.000 USD Prihvatnom centru Duje Jusuf Nurkić donacijom od 40.000 USD MFS-EMMAUS-u...

Posted by MFS-EMMAUS on Friday, February 2, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije