Juniorska reprezentacija BiH u plivanju na pripremama u Turskoj

0
AA
Juniorska reprezentacija BiH u plivanju na pripremama u Turskoj
AA / Plivačka reprezentacija BiH na pripremama

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine u plivanju priprema se u turskom Erzurumu za predstojeće nastupe na Europskom i Svjetskom prvenstvu.

Olimpijski bazen Palandoken, koji jedan je od rijetkih u Europi koji se nalazi u središtu grada na nadmorskoj visini više od 2.000 metara, i s punim olimpijskim kapacitetom za plivanje, ugošćuje timove iz različitih zemalja svijeta. Osim turista, od 2017. godine bazen u Erzurumu pruža mogućnost treniranja i stranim sportistima iz brojnih zemalja.

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine također boravi u Erzurumu kako bi obavila kvalitetne pripreme za Europsko prvenstvo koje će se održati u Beogradu od 4. do 9. jula, a potom i Svjetsko prvenstvo u Japanu.

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

Selektor reprezentacije Evelin Avdić kazao je da su prvi put u Erzurumu te kako su iz Sarajeva došli sa šest plivača.

"Pripremamo se za Europsko prvenstvo koje će se održati u Beogradu. Ovo je naš prvi put u visinskom kampu. Razlog zašto smo došli u Erzurum je taj što se nalazi na velikoj nadmorskoj visini. Smješteni smo u hotelu na otprilike 2.000 metara i radimo u bazenu. To nas održava u boljem stanju", pojasnio je Avdić.

Govoreći o samom kampu, Avdić je dodao da je kondiciono stanje plivača veoma dobro.

Plivačka reprezentacija BiH na pripremama
AA : Plivačka reprezentacija BiH na pripremama

"Imamo Europsko prvenstvo u Beogradu, potom krajem jula i Svjetsko prvenstvo u Japanu. Borit ćemo se za finale, to je naš cilj, ali želimo i medalju kao i svi ostali. Moja kćerka (Iman Avdić) je prošle godine osvojila medalju na Europskom juniorskom prvenstvu u Slovačkoj. Imamo sportiste koji su ranije ostvarili značajne rezultate", rekao je Avdić.

Mlada plivačica Iman Avdić (15) podsjetila je kako je prošle godine na Juniorskom europskom prvenstvu osvojila bronzu.

"Ovdje dobro treniramo. Cilj mi je dati sve od sebe na utrkama i osvojiti medalju. Sretna sam što sam u Erzurumu i prvi put dolazim u visinski kamp. Dopada mi se ovo mjesto", kazala je Avdić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije