Jugo u BiH će za vikend promijeniti smjer: Slijedi toplije vrijeme

0
Radiosarajevo.ba
Jugo u BiH će za vikend promijeniti smjer: Slijedi toplije vrijeme
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Pune ulice Sarajeva 2. februar

Jutros je u Bosni djelomično vedro. Na istoku Bosne lokalno pada slab snijeg. U Hercegovini je pretežno sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 7:00 sati (°C): Bjelašnica -11; Prijedor -4; Bihać -3; Doboj, Sarajevo i Sokolac -2; Jajce 0; Bugojno, Livno, Sanski Most i Tuzla 1; Banja Luka, Drvar i Gradačac 2; Bijeljina i Zenica 3; Grude i Trebinje 4; Mostar i Neum 7°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946hPa, za 3hPa je veći od normalnog i raste.

BIOPROGNOZA: Slično kao i proteklog dana, jutro hladno, potom ugodnije, uz porast temperatura zraka i više sunca. Slabije poteškoće u vidu glavobolje, nervoze, neraspoloženja, kod osjetljivih osoba moguće su pretežno zbog mjestimično povećane naoblake, izraženije u Bosni tokom prijepodneva. Obzirom da će osjet hladnoće biti pojačan, preporučljivo je posvetiti više pažnje odijevanju u jutarnjim satima, a toplije dijelove dana iskoristiti za boravak na otvorenom.

Admir Čavalić: 'Protiv sam neradne nedjelje, ima drugih načina kako pomoći radnicima'

Admir Čavalić: 'Protiv sam neradne nedjelje, ima drugih načina kako pomoći radnicima'

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slab snijeg će lokalno padati na istoku Bosne. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 7°C, na jugu zemlje do 12°C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4°C.

U petak: U Bosni i Hercegovini prolazno više oblačnosti prije podne. Novo naoblačenje u noći na subotu. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C.

U subotu: U Bosni i Hercegovini oblačno. U nizinama u Bosni se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg. U Hercegovini rijetko su moguće slabe padavine. Smanjenje oblačnosti u noći na nedjelju. Vjetar slab. U jutarnjim satima jugo koje će promijenuti smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C.

U nedjelju: U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. U večernjim satima slabija kiša u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije