Jugo danas donosi kišu: Objavljena prognoza za naredna četiri dana

Radiosarajevo.ba
Jugo danas donosi kišu: Objavljena prognoza za naredna četiri dana
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Jesen u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bugojno 4; Bjelašnica, Jajce, Prijedor, Sanski Most i Zenica 6; Doboj i Sokolac 7; Banja Luka i Tuzla 8; Brčko 9; Bijeljina, Gradačac i Ivan Sedlo 10; Bihać i Sarajevo 11; Široki Brijeg 13; Livno, Mostar i Trebinje 14; Stolac 15; Grude 16; Neum 17°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952hPa, za 8hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas će jače naoblačenje sa juga od poslijepodnevnih sati prema kraju dana u Bosni i Hercegovini usloviti kišu. Glavnina padavina u Hercegovini i jugozapadnom dijelu Bosne. U većem dijelu Bosne slabije padavine. Vjetar umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne i do 25°C. U Sarajevu sunčanije prije podne. U drugoj polovini dana naoblačenje. Slaba kiša krajem dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18°C.

U petak  u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Većinom se očekuje slaba kiša. Više padavina je moguće od sredine dana prema poslijepodnevnim satima na području Krajine i zapada Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22°C.

U subotu  u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana u Hercegovini razvedravanje. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22°C.

U nedjelju  u Hercegovini i jugozapadu Bosne se prognozira pretežno sunčano vrijeme. U većem dijelu Bosne dio prijepodneva oblačno. Od sredine dana smanjenje oblačnosti osim u Krajini i dijelu sjevera Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 22°C.

U ponedjeljak  novo naoblačenje sa juga, koje će lokalno usloviti slabu kišu. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 19°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije