Jubilarna 50. Una regata oborila rekorde: Učestvovalo preko 1.200 ljudi

0
FENA
Jubilarna 50. Una regata oborila rekorde: Učestvovalo preko 1.200 ljudi
Foto: biscani.net / Regata na Uni

Ovogodišnja 50. jubilarna Una regata, turistička manifestacija održana od 24. do 27. jula, okupila je brojne ljubitelje prirode, avanturiste i sportiste iz cijelog regiona i Evrope, a ove godine su oboreni svi dosadašnji rekordi po broju učesnika po zemljama.

Predstavnici Nacionalnog parka Una danas su na pres-konferenciji pružili detaljan uvid u uspjeh ovogodišnje Una regate, koja je ove godine obilježila zlatnu obljetnicu i po svim faktorima, kako je rečeno, bila najuspješnija od svih dosad održanih.

"U Martin Brodu u kamp zoni Lučica gdje je regata i startala okupio se velik broj učesnika i posjetitelja, a već slijedeći dan na Strbačkom Buku broj učesnika je prešao 1200 što je donekle usporilo polazak druge etape ali nije ostavilo bilo kakve negativne efekte ili omelo sam proces održavanja Una regate. Ulazak u Bihać je bio spektakularan. Završnica u Bosanskoj Krupi bila je izuzetno posjećena", kazala je stručna saradnica u NP Una Admira Alijagić.

Igra mačke i miša: Đoković u teniskom klasiku razbio Nadala

Igra mačke i miša: Đoković u teniskom klasiku razbio Nadala

Una regata je više od sportskog događaja, ona je simbol posvećenosti Bišćana očuvanju prirode i pružanju nezaboravnih iskustava turistima koji dolaze u ovaj dio BiH.

Učesnici su imali priliku da uživaju u očaravajućim pejzažima Nacionalnog parka Una, što je i bio cilj organizatora - da se pokaže ljepota i značaj ove regije.

"Kotizacija je ove godine bila besplatna, kao i ulazi na sve programske sadržaje, posjetitelje smo besplatno prebacivali tokom etape Bihać - Kostela i na kraju osigurali sve učesnike ovogodišnje regate što je urodilo plodom, a i sam jubilej pedeset godina regate pobudio je emocije kod Bišćana i ostalih Krajišnika što je rezultiralo ovolikom posjetom i spektaklom. Naš tim je pored organizacije Una regate paralelno pokrivao teritoriju od 198 hektara površine i odgovorni su za sve što se tamo dešava i ovom prilikom se svima njima zahvaljujem", istakao je v.d. direktora NP Una Alen Zulić.

**🚣‍♂️ Una regata stigla u naš grad! 🎉** Maloprije je u naš grad ušla karavana sa preko 1500 učesnika ovogodišnje Una...

Posted by Biscani.net on Friday, July 26, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije