JU Dom zdravlja Sarajevo uspostavio prvi call centar: Najavljeni i novi projekti

0
Radiosarajevo.ba
JU Dom zdravlja Sarajevo uspostavio prvi call centar: Najavljeni i novi projekti
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / JU Dom zdravlja Sarajevo

Rukovodstvo JU Dom Zdravlja Sarajevo otvorilo je prvi call centar koji će biti na usluzi građanima u svako doba dana.

Ovim povodom u domu zdravlja Kumurovec na području općine Novi Grad Sarajevo, danas je, 11. aprila, održana pres konferencija tokom koje je razgledana nova oprama koja je uručena ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Direktor JU Dom zdravlja Sarajevo Abel Baltić predstavio je i niz novosti koje su uvedene u kantonalni zdravstveni sistem, kako bi konačna usluga pacijentima bila poboljšanja. Prema riječima direktora Baltića, nabavljena su i nova sanitetska vozila i kardimobili kako bi građanima bila obezbijeđena zaštita građana.

Otkazano ročište: Poznat novi datum suđenja Miloradu Dodiku

Otkazano ročište: Poznat novi datum suđenja Miloradu Dodiku

Pored toga, predstavljena je i prva hladna komora i hladni lanac u Sarajevu, gdje će se moći čuvati lijekovi i vakcine u budućnosti.

"Za vrijeme pandemije koronavirusa, zaprimili smo mnogo žalbi građana da skoro nikako, ili posve teško, mogu stupiti u kontakt sa nama. Dugo smo razmatrala šta bi bila najbolja opcija i došli do ideje o uspostavljanju call centra", kaže Baltić.

Dom zdravlja Kumurovec
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Dom zdravlja Kumurovec

Telefonski broj call centra je 033/258-200 i građani će se putem njega moći informisati i posavjetovati.

Također, obavijestili su i o ostalim projektima koji kada su u pitanju zdravstvene ustanove na području Kantona Sarajevo, koji su planirani do kraja 2023. godine.

Između ostalog, najavljeno je i uskoro otvaranja Ambulante C faza u sarajevskom naselju Alipašino polje, a obavijestili su i o rekonstrukciji fasade na zgradi Organizacione jedinice Centar - Vrazova, kao i rekonstrukcija Organizacione jedinice Ilidža.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije