Mostar: Tužilaštvo se oglasilo o osumnjičenom ubici ratnog zločinca Radića

0
Radiosarajevo.ba
Mostar: Tužilaštvo se oglasilo o osumnjičenom ubici ratnog zločinca Radića
Print Screen / Hapšenje Cvitanovića

Rješenjem Kantonalnog suda u Mostaru od 12. novembar 2020. godine, a na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanski kanton (HNK), određen je jednomjesečni pritvor Josipu Cvitanoviću "Cviki".

Postoji osnovana sumnja da je počinio krivična djela ubistvo, te neovlaštena nabava, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje.

Naime, Josip Cvitanović se tereti da je 9. novembra 2020, oko 18.45 sati, u Mostaru, u haustoru zgrade u ulici Brune Bušića broj 6, ubio osuđenog ratnog zločinca Marka Radića Maku. Inače, Radić je stanovao u ovom ulazu.

Kako tvrdi Tužilaštvo HNK, Cvitanović se prethodno isti dan sukobio verbalno i fizički s Radićem, a potom je iz puške koju je držao u ruci ispalio više metaka u Radića i to u predjelu leđa i lijevog boka, uslijed čega je ovaj na licu mjesta podlegao.

Također, istoga dana, oko 23 sati u Mostaru, pretresom Škode Fabia, koju je koristio osumnjičeni, pronađen je pištolj marke "P BERETA“, 6,35 mm, sa 6 kom municije, te 17 komada pištoljske municije 7,62 mm, za koje nije imao važeću dozvolu.

S obzirom na to da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, Kantonalni sud u Mostaru je odredio jednomjesečni pritvor Josipu Cvitanoviću.

"Kantonalno tužilaštvo HNK u Mostaru u saradnji sa MUP-om HNK nastavlja sa preduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo", saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije