Josep Borell prošetao sarajevskim ulicama

5
Radiosarajevo.ba
Josep Borell prošetao sarajevskim ulicama
Foto: Delegacija EU / Borrell i Sattler u Sarajevu

Potpredsjednik Evropske Komsije i šef diplomatije Evropske unije Josep Borrell stigao je večeras u Sarajevo, a u glavnom gradu Bosne i Hercegovine boravit će i sutra. 

On je u društvu šefa Delegacije Evropske unije u našoj zemlji i specijalnim predstavnikom EU u BiH ambasadorom Johann Sattler prošetao Baščaršijom, posjetio Bezistan te Vijećnicu.

Tokom posjete, Borrell će se sutra sastati s predstavnicima vlasti, opozicije i civilnog društva, kako bi razgovarao o konkretnim reformama i inicijativama za poboljšanje životnog standarda građana u okviru procesa evropskih integracija Bosne i Hercegovine, a u skladu s ključnim prioritetima iz Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu za članstvo u EU. 

Protokolom je predviđeno da se Borrell sastane s Predsjedništvom BiH, zamjenicima predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom i Biserom Turković, kao i s članovima Zajedničkog kolegija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. 

Predviđeno je i njegovo javno obraćanje o temi  „Od Daytona ka Briselu“. 

Prema najavi, evropski zvaničnik Josep Borrell posjetit će tokom ovog boravka u BiH i Muzej ratnog djetinjstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije