Još jedan sunčan dan pred nama - meteorolozi objavili i prognozu do subote

0
Radiosarajevo.ba
Još jedan sunčan dan pred nama - meteorolozi objavili i prognozu do subote
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vilsonovo šetalište

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Drvar -5; Bjelašnica i Sanski Most -4; Bugojno i Jajce -3; Bihać, Prijedor i Zenica -2; Banja Luka -1; Livno 0; Bijeljina, Doboj, Sarajevo, Sokolac, Srebrenica i Tuzla 1; Grude 3; Gradačac 8; Neum 9; Trebinje 11; Mostar 13°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 956hPa, za 14hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su povoljne. Nakon prohladnog jutra temperature će porasti i biće ugodnije. Tegobe kod osjetljivih osoba postepeno će se umanjiti. Preporučljivo je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima u drugom dijelu dana, obzirom da će mjestimično biti natprosječno toplo.

Britanski političari: "Rusija sije haos u regiji Balkana, trebali bismo poslati vojsku u BiH"

Britanski političari: "Rusija sije haos u regiji Balkana, trebali bismo poslati vojsku u BiH"

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C. U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16°C.

Četvrtak: U Bosni i Hercegovini sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 6, na jugu do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21 stepen.

Petak: U Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21 stepen.

Subota: U Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme. U kotlinskim dijelovima moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 7, na jugu do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21 stepen, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije