Dženan Zulum objavio prognozu do 4. aprila: Evo kada slijedi promjena vremena

4
Radiosarajevo.ba
Dženan Zulum objavio prognozu do 4. aprila: Evo kada slijedi promjena vremena
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / AA / Zulum: Prognoza do 4. aprila

Dženan Zulum, klimatolog iz Odsjeka za klimatološka istraživanja i studije pri Federalnom hidrometeorološkom zavodu Bosne i Hercegovine (FHMZ), na internet stranici FHMZ-a objavio je prognozu od 4. aprila.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Na prostoru Bosne i Hercegovine, i u sedmici ispred nas neće biti promjene vremenskih prilika. Stabilno, suho i sunčano preovladavat će do kraja ove sedmice. U jutarnjim satima u Bosni moguća je pojava slabog mraza do Dana meteorologije (23.03.). Dnevne temperature bit će primjerene dobu u kojem se nalazimo.

Još jedna pljačka u BiH: Ukradeno 250.000 KM iz automobila - vlasnik sjedio u kafiću

Još jedna pljačka u BiH: Ukradeno 250.000 KM iz automobila - vlasnik sjedio u kafiću

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od -5°C do 1°C u Bosni, na jugu zemlje do 6°C. Najviše dnevne temperature između 12 i 18 u Bosni, u Hercegovini do 21 stepen.

U periodu od 28. marta do 4. aprila prognozira se izraženija promjena vremena. Očekuje se naoblačenje s padavinama, koje bi trebale biti izraženije na jugu i jugozapadu zemlje. Dugo očekivane padavine pratit će i pad temeperature zraka. Izraženija promjena temperature odnosi se po pitanju maksimalne temperatura zraka.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od -2°C i 3°C u Bosni, do 8°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između 1 i 7 stepeni u Bosni, do 11 u Hercegovini", navodi se u prognozi Dženana Zuluma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije