Još jedan proljetni dan u BiH, a od srijede nagla promjena vremena

Radiosarajevo.ba
Još jedan proljetni dan u BiH, a od srijede nagla promjena vremena
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Pogled na Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Sokolac -4; Bugojno -3; Drvar, Livno i Sanski Most -2; Zenica -1; Banja Luka, Bijeljina, Bjelašnica i Doboj 0; Grude, Jajce, Sarajevo, Široki Brijeg i Tuzla 1; Stolac 2; Ivan Sedlo i Mostar 4; Zvornik 5; Gradačac 6; Trebinje 7; Neum 9; Bihać 11 stepeni.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U večernjim satima naoblačenje u Hercegovini će usloviti lokalno slabu kišu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 19°C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Uz duže sunčane intervale i porast temperatura zraka, tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake u prvom dijelu dana. Opšta slika će se u poslijepodnevnim satima postepeno pogoršavati, najprije u Hercegovini, potom i u ostatku zemlje. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, promjene raspoloženja, reumatskih bolova, izraženije sa dolaskom noći. Poželjno je umanjiti aktivnosti.

Objavljena je i prognoza za naredna tri dana: 

U srijedu 26.02.2020., pretežno oblačno. U centralnim i istočnim područjima Bosne poslije podne kratkotrajno razvedravanje. Prije podne kiša se očekuje u Posavini, Krajini i u Hercegovini. Poslije podne i u večernjim satima padavine u cijeloj zemlji. Kiša u nizinama, a u višim područjima susnježica i snijeg. Tokom noći snijeg ili susnježica se očekuju i u nizinama Bosne. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 10 do 16 °C.

U četvrtak 27.02.2020., jutro pretežno oblačno sa snijegom ili susnježicom u većerm dijelu Bosne i kišom u Hercegovini. U ostatku dana postepeni prestanak padavina i smanjenje naoblake. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 1 do 6, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 6 do 11 °C.

U petak 28.02.2020., jutro i veći dio prijepodneva pretežno oblačno vrijeme sa kišom i susnježicom u Bosni i kišom u Hercegovini. U ostatku dana prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura od -5 do 2, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 6 do 12, na jugu i sjeveru zemlje do 15 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije