Zvanično / Još jedan kanton prelazi na online nastavu

12. 03. 2021. u 13:35:00 Fena

Shares: 19

Vlada Zeničko-dobojskog kantona prihvatila je te i usvojila na svom današnjem zasjedanju prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK da se 15. marta, nastavni proces u tom kantonu privremeno ponovno odvija online, potvrdio je resorni ministar obrazovanja Spahija Kozlić.

"Prihvaćeno je da se online nastava u osnovnim i srednjim školama privremeno, do 24. marta, realizira uz pomoć informatičkih sredstava i platformi, a od 25. do 31. marta u našem kantonu svakako je po nastavnom planu i programu proljetni raspust. Računamo da će se do početka aprila popraviti epidemiološka situacija te da će se u našim školama smanjiti broj zaraženih učenika i nastavnika, kao i drugog osoblja, te i broj onih koji su u izolaciji", ističe Kozlić.

On najavljuje kako će pratiti razvoj situacije te, prema tome, kreirati naredne poteze.

Univerzitet Zenica, napominje Kozlić, koji ima zaraženih i šest članova Senata, još jučer je donio odluku da u narednih 15 dana, također, prelazi na online nastavu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA