Još jedan grad potpisao Sporazum o stalnom pristupu podacima sa IDDEEA BiH

1
Radiosarajevo.ba
Još jedan grad potpisao Sporazum o stalnom pristupu podacima sa IDDEEA BiH
Arhiv / Ilustracija / Lična karta

Grad Zvornik je još jedan grad u našoj zemlji koji je potpisao Sporazum o stalnom pristupu podacima sa Agencijom za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA BiH).

Sporazum o stalnom pristupu podacima prijemnog organa putem web servisa omogućava lakši i brži pristup podacima za efikasnije upravljanje administrativnim procesima. Ovo je još jedan korak ka modernizaciji i poboljšanju usluga za građane grada Zvornika koje Agencija u potpunosti podržava.

Ovim Sporazumom Zvornik ima stalni pristup podacima iz evidencija o prebivalištu i boravištu koje vodi i tehnički održava IDDEEA BiH radi obavljanja zakonom definisanih nadležnosti, a u skladu sa važećim zakonima. Grad će sada direktno pristupati ovim evidencijama te građani više neće morati prikupljati i dostavljati različite dokumente poput potvrda o prebivalištu i boravištu, što ubrzava proces obavljanja administrativnih poslova.

Pročitajte detaljnu prognozu za naredne dane: Prvo kiša, a onda novi talas paklenih temperatura

Pročitajte detaljnu prognozu za naredne dane: Prvo kiša, a onda novi talas paklenih temperatura

Na ovaj način Agencija pruža podršku u sigurnoj razmjeni informacija između različitih nivoa vlasti što doprinosi ispunjenju jednog od 14 EU prioriteta postavljenih pred Bosnu i Hercegovinu u pogledu unapređenja institucionalnog okvira a i cilja 1 EU Digitalne strategije u kontekstu unapređenja digitalne infrastrukture. Pored toga, ovim aktivnostima se doprinosi ispunjenju nekoliko UN-ovih Održivih razvojnih ciljeva i to cilja 8 koji se odnosi na poboljšanje poslovnog okruženja kroz efikasnije administrativne procedure i cilja 16 vezano za napredak pristupa javnim uslugama i jačanje institucija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije