Hajrudin Havić nakon što je pozitivan na COVID-19: Ne šetam po ulici i kladionicama

Radiosarajevo.ba
Hajrudin Havić nakon što je pozitivan na COVID-19: Ne šetam po ulici i kladionicama
Foto: Privatni album / Hajrudin Havić

Hajrudin Havić, direktor Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću, pozitivan je na koronavirus.

Direktor Havić ovu informaciju potvrdio je putem svog Facebook profila te pozvao prijatelje s kojima je bio u kontaktu da obrate pažnju na simptome.

“Zbog velikog broja kontakata koje je ostvario u posljednjih nekoliko dana, ovim putem doktor Havić poziva sve svoje saradnike i osobe koje su u posljednja tri dana bili s njim u kontaktu, da obrate pažnju na pojavu eventualnih simptoma, a dodatnu pažnju usmjere na zaštitu osoba oko sebe te da se ukoliko za tim bude potrebe obavezno jave svom ljekaru”, navodi se u njegovoj objavi na ovoj društvenoj mreži.

No, Havić se danas ponovo oglasio, nakon kako je rekao - vrlo neumjesnih objava i komentara pojedinaca na Facebooku.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Povodom raznih, vrlo neumjesnih objava i komentara pojedinaca na FB stranicama, ovim putem obavještavam javnost da se od trenutka kada mi je potvrđen pozitivan test, nalazim u samizolaciji te da nisam u kontaktu s drugim osobama, a naročito se ne šetam po ulici i kladionicama.

Kao i svi ostali pacijenti kojima je ona određena zbog suspektnosti ili zaraze koronovirusom u potpunosti poštujem mjere izolacije, odnosno samoizolacije, unatoč brojnim obavezama radnog mjesta i funkcije koju obavljam, a redovan kontakt sa suradnicima održavam isključivo telefonskim putem.

Žao mi je što se ovakva situacija tretira kao političko pitanje i uz takve konotacije se koristi kao sredstvo političkog prepucavanja. Tome ovdje i sada nema mjesta. Zdravlje svih gradjana ovog kantona, pa tako i moje, je prioritet.

Čuvajte sebe i druge!"; napisao je direktor Hajrudin Havić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije