Jesen u Jajcu kao magnet privlači turiste iz cijelog svijeta

Anadolija
Jesen u Jajcu kao magnet privlači turiste iz cijelog svijeta
Grad Jajce jedan je od brojnih turističkih bisera Bosne i Hercegovine, koji svojim prirodnim ljepotama mami uzdahe i riječi divljenja brojnih posjetilaca, ali i žitelja ovog grada.

Uprkos hladnom vremenu koje je donijela jesen, domaći i strani turisti i dalje dolaze u Jajce, koje je poznato i kao "muzej pod otvorenim nebom", kako bi obišli brojne vjerske objekte, kulturno-istorijske spomenike, ali i prirodne ljepote, javlja Anadolija.

Posjetioci u Jajcu obavezno obilaze Crkvu svete Marije za zvonikom svetog Luke, Čaršijsku džamiju, Crkvu presvete Bogorodice, Sinan-begovu džamiju, ali i bedeme i tabije starog grada Jajca, katakombe, te Plivsko jezero sa kompleksom mlinova na Plivi.

Veoma niske temperature najhrabrije turiste nisu odvratile da, na obalama Plivskog jezera odmaraju i uživaju u pogledu na prelijepu površinu vode, a moguće je vidjeti i ponekog ribara, te turističke radnike, koji posjetiocima pružaju usluge obilaska jezera i vožnje čamcem.

Turisti koji su se zatekli na obalama iskoristili su priliku i da fotografiraju patke, koje su ovaj put bile raspoložene za poziranje.

Oaza u okviru koje se nalazi i park, ali i mogućnost za kampovanje tokom cijele godine, privlači turiste koji iz daleka dolaze da uživaju u netaknutoj prirodi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije