BiH / Jelka Milićević: Naš dragi Salko je zagovarao politiku razumijevanja i kompromisa

01. 08. 2020. u 13:13:00 Fena

Shares: 0

Naš dragi i poštovani ministar Salko je zasigurno osoba koja je svojim radom i stavom dobila simpatije cijele Vlade Federacije BiH - kazala je na komemoraciji federalnom ministru za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salke Bukvarevića, ministrica finansija i potpredsjednica Vlade FBiH Jelka Milićević.

"I u vrijeme kada nismo svi isto razmišljali, naš Salko je zagovarao politiku razumijevanja i kompromisa. Posao koji je radio sa borcima uistinu nije bio lagan. Govorio je da se tu radi o pojedinačnom čovjeku, o njegovoj sudbini i da je bolje za nekoga pogriješiti i dati mu pravo koje mu možda i ne pripada, nego nekoga zakinuti za pravo koje mu pripada", istakla je Milićević.

Takav je bio, dodala je, odgovoran, temeljit i "ljudski" u poslu, takav je bio i za svoju obitelj.

"Prosto je neshvatljivo da je za samo deset dana preselio u drugi svijet i iza sebe ostavio puno ljudi koji ga vole, poštuju i podržavaju", kazala je Milićević.

Kako je istakla, to je kao u stihovima pjesnika koji kažu: "Gdje ja stadoh, ti ćeš proći. Što ne mogoh, ti ćeš moći. Kud ja nisam, ti ćeš doći. Što ja počeh, ti produži. Još smo dužni, ti oduži".

"Dragi prijatelji, svi imamo istu zadaću, da naš ministar Salko Bukvarević ostane u sjećanjima onakav kakav je i bio. Jednostavan, odgovoran i čestit čovjek Bosne i Hercegovine. Neka počiva u miru", potcrtala je Milićević.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA