Jelena Trivić poručila: Dodik nas je posvađao sa cijelim svijetom. RS sve više gubi

7
Radiosarajevo.ba
Jelena Trivić poručila: Dodik nas je posvađao sa cijelim svijetom. RS sve više gubi
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Jelena Trivić

"Otkako je Milorad Dodik počeo da se 'otcjepljuje' od Bosne i Hercegovine, RS sve više gubi, kako na političkom planu, tako i na planu privrednog razvoja, a najpogubniji rezultat njegove politike je demografski egzodus epskih razmjera koji doživljava naša zajednica - RS", izjavila je Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta.

Ona kaže da je zapravo njegova lažna patriotska retorika i lažno patriotsko djelovanje, najveća izdaja same RS koja je pod njegovom vladavinom došla na udar velikih sila, a da nas je "on posvađao sa cijelim svijetom, bez da smo imali i najmanju korist u sudaru sa svjetskim silama".

"Lažno zaklinjanje u narod i RS sa svakim novim 'otcjepljenjem' dovelo je do toga da položaj Srba u Bosni i Hercegovini i regionu postaje sve teži", tvrdi Trivićeva, te dodaje:

Posjetili smo Tučepe: Evo koliko koštaju sladoled, kafa i pivo

Posjetili smo Tučepe: Evo koliko koštaju sladoled, kafa i pivo

"Za sve što je pogubno uradio po RS i srpski narod, opravdanje i optužbe našao je u opoziciji. Kakvo licemjerje".

Trivićeva kaže da su izlaskom na izbore sve rekli sami o sebi, te da će Dodikov Izborni zakon biti zaboravljen po principu "svakog čuda tri dana dosta". Dodaje da galama Dodika i družine "ne može sakriti činjenicu da je žaba progutana".

Vojin Mijatović ima poruku za Dodika: 'Mac, mac crni Milorade!'

Vojin Mijatović ima poruku za Dodika: 'Mac, mac crni Milorade!'

Jelena Trivić smatra da se vrhunac Dodikovog licemjerja ogleda "u njegovim lažnim optužbama vezanim za rezoluciju o genocidu u Srebrenici u kojoj opet vidi opoziciju". Ona smatra da je te optužbe vrlo lako je demantovati sa nekoliko riječi: "Zlatka Lagumdžiju u Ujedinjene nacije imenovalo je Predsjedništvo u kojem sjedi Željka Cvijanović".

Dodaje da je saglasnost za imenovanje Lagumdžije dala upravo Željka Cvijanović, po nalogu Milorada Dodika, "uprkos lošem iskustvu koje su Srbi imali i sa Lagumdžijinim prethdnikom na ambasadorskoj poziciji Svenom Alkalajem, čijem imenovanju se nije protivio Dodik, koji je tada bio član Predsjedništva BiH". Trivićeva podsjeća da je "Alkalaj samostalno i autonomno djelovao, kao što to sada čini Lagumdžija".

"Dodik i Željka su se pokazali i kao nesposobni, i vrlo maliciozni po pitanju rezolucije o genocidu u Srebrenici koristeći je za unutrašnji obračun sa opozicijom, ali ništa normalnije se nije moglo očekivati od čovjeka koji je predao jasenovačku građu Hrvatima, trgujući tako kostima jasenovačkih novomučenika", navodi Trivićeva.

Ona napominje da je "odlaganje glasanja o rezoluciji o genocidu u Srebrenici u više navrata rezultat napora rukovodstva Srbije, posebno predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji mjesecima preduzima snažne političke aktivnosti kako bi ova rezolucija imala što manju podršku članica UN-a".

Ističe da "istovremeno, nikakve, ali baš nikakve aktivnosti nismo vidjeli od Željke Cvijanović, koja je morala da zakaže vanrednu sjednicu predsjedništva BiH po ovom pitanju, jer spoljnopolitičke aktivnosti moraju da budu usaglašene na nivou predsjedništva BiH".

"Dodikova retorika od 2006. godine jeste obojena velikim pričama, velikim lažnim riječima, navodima o samostalnosti RS, ali su rezultati takve politike ostali pogubni po Srbe, RS i Srbiju. Vjerujem da su danas više nego ikad svi toga svjesni", zaključuje Trivićeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije